Rizici koje trebate znati o „uradi sam“ izbjeljivanju zuba

izbjeljivanje zuba

Kada su pacijenti zainteresovani za izbjeljivanje zuba, većina odgovore traži ili preko internet foruma ili preporukom prijatelja, kako bi saznali za što brže i lakše načine za postizanje blistavog osmijeha. Međutim, na internetu je objašnjeno mnogo tehnika „uradi sam“ što zapravo čini više štete nego koristi. Važno je da pacijenti razgovaraju s profesionalnim stomatologom kako bi saznali o opasnostima od oštećenja zuba i desni, koje ova kućna „uradi sam“ rješenja mogu eventualno prozrokovati i razgovarali o prednostima profesionalnih rješenja za izbjeljivanje zuba.

Što je profesionalno izbjeljivanje zuba?

Profesionalno izbjeljivanje zuba je metoda postizanja blještavog osmijeha uz pomoć stomatološkog tima. Stomatolozi potiču pacijente da uče o tim naprednim, isprobanim i učinkovitim metodama izbjeljivanja dostupnim isključivo stomatolozima, umjesto da riskirate zdravlje Vaših zuba uz pomoć prijatelja ili interneta. Mnoge od ovih tehnika mogu biti štetne za zube i desni, što rezultira skupljim popravcima zuba.

Profesionalno izbjeljivanje postiže se na više načina.

KoR sistem dubokog izbjeljivanja

Prva metoda izbjeljivanja je KoR sistemom dubokog izbjeljivanja. To je upotreba plastičnog kalupa za upotrebu kod kuće koja se formira korištenjem otiska zuba i koristi se zajedno s jakim, koncentrisanim gelom za izbjeljivanje. Pacijenti svakodnevno nose otisnuti kalup kod kuće u tačno određeno vrijeme, kako bi postepeno izbijelili zube i održavali rezultate tokom vremena.

Zoom izbjeljivanje

Za pacijente koji žele brže rezultate istog dana i to u roku od sat vremena, stomatolozi predlažu prednosti Zoom izbjeljivanja. Ova metoda se izvodi u stomatološkoj ordinaciji uz pomoć stomatološkog tima pomoću posebne otopine vodikovog peroksida u kombinaciji s lampom koja emitira ultraljubičasto svjetlo, kako bi se aktivirali rezultati izbjeljivanja.

Jeste li spremni razgovarati o profesionalnom izbjeljivanju zuba sa stomatologom?

Kontaktirajte stomatologa kako biste zakazali pregled. Stomatolog će Vas uputiti u njihovu praksu kako bi Vam pomogao da održite bjelji i ljepši osmijeh. Zakažite konsultativni pregled sa stručnim osobljem i napravite prvi korak u učenju o prednostima profesionalnog izbjeljivanja zuba.

Leave a Reply

Close Menu