Prijeko potrebno – lična zaštitna oprema tijekom pandemije

Najnoviji dizajn zaštitnog vizira (Foto: Iva Soldo, 2020).

Proizvodnja zaštitnih vizira i držača za maske

Nakon što je sa svojim partnerima Intera tehnološkim parkom, Klaterom metala i plastike i Fakultetom strojarstva, računarstva i elektrotehnike Ma-com postao dio prvog odgovora realnog sektora u BiH na nedostatak osobne zaštitne opreme tijekom pandemije, nastavili smo raditi prema boljim i sigurnijim proizvodima. Od onda smo radili na novim, poboljšanim modelima zaštitnih vizira, čineći ih optimiziranim za komercijalnu upotrebu. U uspordbi s drugim modelima na tržištu, naši novi viziri su dizajnirani tako da omogućava:

  1. Punu zaštitu – folija na viziru, u usporedbi s onima na tržištu, je šira – nudeći potpunu frontalnu i bočnu pokrivenost (od uha do uha);
  2. Višekratnu uporabu – sterilizacija baze u autoklavu (134°C) i sterilizacija zaštitne folije (ili cijelog vizira) definfekcijskim sredstvima;
  3. Praktičan dizajn – bez ograničenja pokretima glave i udoban za duga nošenja;
  4. Prilagodljivost – mogućnost promjenje boje (standardna: plava) i otiska na vizir.

Vizir smo dizajnirali tako da omogući maksimalnu udobnost prilikom nošenja – čak i tijekom duljeg perioda vremena. Dijelom, to pripisujemo dizajnu nosača koji je bitno duži u usporedbi s drugima na tržištu, time skidajući pritisak s čela i sljepoočica – raspoređujući ga po većoj površini i pružajući dodatnu stabilnost pri nošenju. Zaštitna folija bitno šira u usporedbi, time pružajući punu bočnu i frontalno pokrivenost lica (od uha do uha), a time što je svega par centimetara kraća, omogućili smo da se s vizirom radi bez ikakvih restrikcija za pokrete glave.

Dizajn i funkcionalnosti novog modela (Foto: Iva Soldo, 2020.)

Prilikom vlastitog sprovođenja mjera sigurnosti na radnim mjestima, uvidjeli smo potrebu za još jednim elementom naše standardne zaštitne opreme: PE pregače (u prodaji), maske, rukavice, vizir (u prodaji). Tijekom dugog nošenja maski za lice, na mjestima kontakta iza ušiju se stvara iritacija i općenita nelagoda – rješenje: držači maske za lice, dostupni u više boja.

 Primjeri držača za lice u svjetloplavoj i crnoj boji.

Ako ste zainteresirani za više, posjetite našu web-stranicu na linku: www.ma-com.net ili QR kodu:

Napisala: Martina Perić

Leave a Reply

Close Menu