Hijaluronska kiselina, „molekula za hidrataciju” Svi VIVACY proizvodi su na bazi hijaluronske kiseline (HA).

Hijaluronska kiselina, „molekula za hidrataciju”

Svi VIVACY proizvodi su na bazi hijaluronske kiseline (HA). Hijaluronska kiselina je prirodna molekula u ljudskom tijelu, osobito u koži i sluznicama. Ima specifičnu osobinu zadržavanja vode do 1000 puta veću od svoje težine što pridonosi hidrataciji i tonusu tkiva.

VIVACY je razvio jedinstvenu tehnologiju umrežavanja hijaluronske kiseline, “IPN-Like Technology” (InterPenetrated Networks), koja omogućuje precizno definiranje viskoelastičnih svojstava svakog proizvoda.
Rezultat međusobnog prepletanja (interpenetrated) umreženih (kroslinkovanih) gelova HA:

  • Optimizirana reologija proizvoda, posebno viskoznost kako bi se osigurala dobra injektabilnost proizvoda.
  • Sačuvana djelomična neovisnost interpenetriranih HA mreža, istovremeno povećavajući gustoću hemijskih čvorova.
  • Zagarantovana kohezija HA gela i njegova monofazna svojstva.

Klinički, glavne karakteristike proizvoda koje traže ljekari su sposobnost podizanja tkiva kože, pružanje mehaničke potpore i lako širenje.

Da bi se dobila ta svojstva, gel hijaluronske kiseline mora imati jedinstveni odnos između elastičnosti i viskoznosti.

Svi STYLAGE produkti su pažljivo dizajnirani za injektiranje u različite slojeve kože kako bi podržali različite estetske aplikacije.

Stručnost kroz posvećenost se upravo ogleda kroz ova dva ključna parametra:

1. Elasticitet svakog produkta je optimiziran shodno indikaciji za koju je namjenjen: manja je za manje linije i površinske bore, a veća za duboke bore i stariju kožu.

2. Viskoznost svakog STYLAGE gela je adaptirana da odgovara gustoći tkiva kome je namjenjena, što rezultira dugotrajnim estetskim poboljšanjem.

Prema tome, raznolikost i veliki opseg STYLAGE proizvoda dozvoljava ljekarima koji ih koriste da optimiziraju estetski učinak za svakog pojedinačnog pacijenta.

Bi-SOFT®

patentirana injekcijska tehnologija

 Stylage hijaluronski fileri dolaze u novom pakiranju koje je rezultat promjene injekcije samog filera. Injekcija je sada dio nove patentirane inovativne tehnologije pod nazivom Bi-SOFT. VIVACY uvodi Bi-SOFT®, sistem nove generacije patentiranih injekcionih sistema. Novi uređaj ima jedinstven dizajn i pruža veću preciznost, udobnost i kontrolu ljekaru tokom injekcije VIVACY-ovih dermalnih filera kao što je Stylage.

Leave a Reply

Close Menu