Corega Comfort – krema za pričvršćivanje

Corega Comfort – izuzetna1 udobnost proteze na desnima

Novu kremu za pričvršćivanje Corega Comfort odlikuje jedinstvena formulacija s tehnologijom ADAPTAGRIP2 koja sadrži karbomer i karboksimetil celulozu, zahvaljujući kojoj je Corega Comfort više od sredstva za pričvršćivanje: Corega Comfort je hidroaktivni gel s trenutnim djelovanjem koji pomaže osigurati zaštitni ublažavajući sloj tokom čitavog dana. Umiruje desni te ublažava pritisak, trljanje i iritaciju koje može uzrokovati zubna proteza.

Također pruža cjelodnevno udobno prianjanje. Što se tiče snage zagriza, nema statistički značajne razlike između Corega Comfort, Corega Max Seal i Corega Ekstra Jako. Sve ove kreme za pričvršćivanje omogućuju do 38% snažniji zagriz u odnosu na snagu zagriza bez korištenja kreme za pričviršćivanje.

Poput kreme za pričvršćivanje Corega Max Seal i krema za pričvršćivanje Corega Comfort ima inovativno osmišljen nastavak koji omogućuje nanošenje u tanjim linijama i time precizno prekrivanje čitave površine zubne proteze.

To osigurava optimalno zatvaranje predjela između površine zubne proteze i površine sluznice te tako pomaže spriječiti zapinjanje komadića hrane.

Corega Comfort ima okus mente. 57% korisnika zubne proteze koji ne upotrebljavaju kreme za pričvršćivanje tokom upotrebe kreme Corega Comfort izjavilo je da im je bolje s njom, a 70% korisnika krema za pričvršćivanje radije je odabralo Coregu Comfort nego uobičajene proizvode za pričvršćivanje zubne proteze koje inače upotrebljavaju.4 78% korisnika je potvrdilo veću udobnost za desni tijekom dana (u odnosu na nekorištenje fiksativa).

U poređenju s upotrebom zubne proteze bez kreme za pričvršćivanje 2. Proton Trade Selling Story, p. 18–20 3. Ispitivanje o osviještenosti u vezi s njegom zubne proteze i upotrebe odgovarajućih proizvoda (Denture Care Awareness and Use), januar 2015. 4. Proton Designer Italy & USA, juli 2017. Corega Comfort – krema za pričvršćivanje Datum pripreme: Januar 2021. PM-BA-PLD-21-00004; 02/21 Zaštićene robne marke su u vlasništvu ili pod licencom GSK grupe kompanija. ©2019 GSK grupa kompanija ili njen davatelj licence. Broj i datum Potvrde o upisu medicinskog sredstva u Registar: 06-07.4-1-1225-3/19 od 11.09.2019. Nositelj odobrenja za stavljanje medicinskog sredstva u promet: GlaxoSmithKline d.o.o. Sarajevo, Zmaja od Bosne 7-7a, 71 000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina U skladu sa Zakonom o lijekovima i medicinskim sredstvima i Pravilnikom o farmakovigilanci, prijavite svaku sumnju na neželjeno dejstvo medicinskog sredstva Agenciji za lijekove i medicinska sredstva BiH ili nositelju odobrenja GlaxoSmithKline d.o.o. Sarajevo

Leave a Reply

Close Menu