Krunice u stomatologiji

Prednosti bezmetalnih krunica

Piše: Milica Stokić, doktor stomatologije

Milica Stokić je rođena u Doboju, 20.12.1989. u Doboju je završila Gimnaziju “Jovan Dučić” . Potom je stekla diplomu na Medicinskom fakultetu u Foči, Univerziteta u Istočnom Sarajevu, na odsjeku stomatologije. Po završetku studija, obavlja volonterski staž, pod mentorstvom iskusnih stomatologa. Član je Komore doktora stomatologije Republike Srpske. Vođenja željom da ima sopstvenu praksu, ordinaciju, zajedno sa svojim timom stručnjaka iz oblasti stomatologije 2020. godine otvara ordinaciju pod nazivom “Dental 4 you”  u Trebinju. Članovi njenog tima su: Vanja Petrović, doktor stomatologije, Vesna Bjelović, doktor stomatologije, Neda Stokić, zubni tehničar. Tim “Dental 4 you” je tim stručnjaka koji se svakodnevno usavršava, uz upotrebu savremenih i najkvalitetnijih materijala u moderno opremljenoj ordinaciji garantuje svojim pacijentima samo vrhunski kvalitet usluge.

Milica Stokić, doktor stomatologije

Ugradnja zubnih krunica vrlo je čest stomatološki zahvat koji se koristi kao trajno i efikasno rješenje u slučajevima kada je zub oslabio te ga je potrebno zaštititi i ojačati ili u slučajevima kada su prirodni zubi toliko oštećeni da ispuni ne mogu u potpunosti nadopuniti izgubljeni dio. O krunicama u stomatologiji za časopis DentBiH piše Milica Stokić, doktor stomatologije.

Keramičke krunice u stomatologiji riješavaju probleme frakturiranog zuba, zuba koji se ne može plombirati, karijesom oslabljenog zuba, promjena neodgovarajućeg oblika ili boje zuba.Postoje dva tipa keramičkih krunica. To su metal-keramičke krunice i bezmetalne ili cirkon keramičke krunice. Na izbor krunica utice nekoliko faktora. Ovaj put cemo govoriti o prednosti bezmetalnih krunica.

Jedna od prednosti je izuzetna estetika. To se ogleda u prirodnosti protetske nadoknade u pogledu boje, oblika i transparentnosti.

Druga jeste digitalna preciznost izrade same krunice. Takođe vrhunski materijali od koga su same krunice izrađene. Zbog svog sastava, koji je isključivo od keramike, bezmetalne krunice izgledaju prirodno.

Sam dizajn krunice moguće je prilagoditi potrebama i zahtjevima pacijenta. Bezmetalne krunice u odnosu na metal-keramičke, imaju daleko bolju estetiku, biokompatibilnost i funkcionalnost.Zbog odlične estetike, bezmetalne krunice se najčešce koriste u korigovanju prednjih

Leave a Reply

Close Menu