Automatsko čišćenje zubnih proteza, koje zaista djeluje!

Jesen 2017. Sajam u Stuttgartu. Prešao sam štandove na sajmu, i uočio kako je sve novo i veoma skupo. Ali, negdje u ćošku, sam ugledao nešto pored čega sam ranije samo prošao. Mali aparat, bijelo sive boje, ništa posebno za vidjeti. Ali kako sam prišao štandu, vidio sam da se radi o Renfertovim proizvodima. Radilo se o aparatu koji se koristi u stomatološkim ordinacijama. U početku sam bio zbunjen, jer sam ja stomatolog, a Renfert je proizvođač zubotehničke opreme. Otkud sada nešto, za stomatološke ordinacije?!! Radilo se o malom aparatu SYMPRO Denture Cleainig Unit. Aparat koji se može koristiti i u zubotehničkim laboratorijama, ali i u stomatološkim ordinacijama. SUPER!! Dešavalo se kada, staru, protezu pošaljem u laboratorij, da čekam neka dva tri sata kako bi tehničari je očistili. Rezultat je uvijek bio sjajan, ali oduzimao je vrijeme. Pitao sam za detalje, o malom bijelo sivom aparatu za čišćenje zubnih proteza. Informacije koje sam dobio su bile fantastične. Samo čišćenje, bez poliranja, traje od nekih 20 minuta do 40 minuta. Nakon razgovora sa Renfertovim ekspertima, odlučio sam se da naručim Sympro aparat za čišćenje zubnih proteza.

Dok sam čekao svoj novi aparat da stigne, malo sam istraživao. Svi komentari su bili i više nego pozitivni. Kada sam dobio svoj novi aparat, odmah sam ga isprobao u svojoj ordinaciji. I zaista, informacije o vremenu čišćenja koje sam dobio od Renfertovih eksperata, je bilo tačno. Nakon 20-40 minuta, stare proteze su bile i više nego čiste. Sada s pravom mogu reći, da skoro 80% starih, nečistih, zubnih proteza, čistim u svom novom Renfert aparatu Sympro.

Mart 2018. godine:

Nakon nekoliko mjeseci od čišćenja starih proteza, pozvali smo pacijente na kontrolu. Ono što sam zatekao je da proteze nemaju na sebi nečistoća. I da je površina i dalje čista. Nisam uočio mikroabrazije na površinama proteza, iako sam zaista očekivao da jedan ovakav aparat to i uradi. Ali, zaista, mikro abrazija nije bilo. Također, nije bilo ni diskoloracija, koje mogu nastati ukoliko je pacijent konzument cigareta, i obojenih pića.

Jesen 2018.

Prošla je godina odkako sam kupio Symro Denture Celaning Unit. Pacijenti kojima sam ranije čistio proteze, sada odlaze sa mnogo manjim nečistoćama na isti, tako da samo čišćenje biva završeno za nekih 20 minuta.

 

 

 

 

 

Zaključak:

Čišćenje zubnih proteza, u Renfert aparatu Sympro, oduzima tek nekih 20 minuta vremena. Zahvaljujući svojoj preciznosti, i načinu čišćenja, kao i uštedi samog vremena, ovaj mali bijelo sivi aparat je postao sastavni dio moje stomatološke ordinacije!

Sredstva za čišćenje koja se koriste u aparatu Sympro.

Sredstva za čišćenje zubnih proteza u aparatu Sympro, su u potpunosti sigurna za upotrebu. Prednosti : Jednostavno uklanjaju tvrdokorne naslage na zubnim protezama

Jednostavno i brzo čišćenje sa već pripremljenim sredstvima za čišćenje i uklanjanje pigmentacija na zubnim protezama Eco -Friendly proizvodi koji ne štete ni okolini ali ni samim protetskim radovima.

 

Sponzorski tekst.

Dental estetika
Čardakli d.o.o Sarajevo | Tešanjska do br.9
71000 Sarajevo | Bosna i Hercegovina

Leave a Reply

Close Menu