Kako popravka zuba može biti ključan korak ka postizanju mladalačkog izgleda lica?

Zar ne bi bilo divno kada biste mogli izgledati mlađe koristeći metodu koja je učinkovita, dugotrajna i bezbolna?

Starenje uzima danak na izgled našeg lica i tijela. Vaša koža gubi elastičnost i tonus. Možda ste primjetili kako se prije isušuje ili dobije flekice. Međutim, izgled vašeg lica i njegova struktura se mijenjaju što čini da su bore više vidljive. Također, problemi koje ste imali sa zubima mogu se pogoršati. Jedan od problema koji utiče na star izgled lica je i neusklađena vilica.

Efekat neusklađene (neizravnate) čeljusti
Izgled čeljusti se mijenja jer vaši zubi, također, stare. Prirodno se „troše“zbog godina koje provodimo jedući i pijući. Ovaj proces se događa tako sporo da nećete ni primijetiti promjene.

Onda sve počinje…
Počinjete osjećati bol u vilici i čujete onaj karakteristični zvuk krckanja vilice, a možda ćete početi imati češće glavobolje ili napetost u vratu. Ukoliko se ovi problemi nastave, možete imati i probleme sa spavanjem.

Okreni situaciju u svoju korist
Na sreću, postoje načini na koje možete popraviti i zube, ali i neusklađenu vilicu. Iako sve metode kojima to možete uraditi imaju prednosti i nedostatke, dobra vijest je kako nova tehnologija i inovacije u dentalnoj medicini sve više napreduju te nam daju više opcija sa manje nuspojava, komplikacija i boli.

Možete se odlučiti za dugotrajniji efekat uz dentalne ljuskice. Iako je ova metoda invazivna, nova tehnologija učinila je ovaj proces bržim i jednostavnijim za pacijente. Druge metode uključuju  krunice ili vezivanje zuba, a sve u cilju popravke oštećenih ili „istrošenih“ zuba kako bi se vilica poravnala. Uprkos činjenici da su ove metode efiksne, nisu trajne. Trajne metode uključuju operaciju vilice i rekonstrukciju čeljusti. Iako agresivne, ove metode imaju trajni učinak, a koristr holistički pristup koji uključuje rekonstrukciju strukture kostiju, zuba i vašeg zagriza. Ove metode često se koriste uz metode ortodonske hirurgije.
Zasigurno je prvi korak koji činite i najteži jer uključuje donošenje odluke koja ima potencijalne nepoznate varijable i ishode. Međutim, popravak zuba i vilice jednostavan je način ka razvoju pozitivnije slike o sebi, a doprinosi ljepšem izgledu i izvana i iznutra.

Leave a Reply

Close Menu