BIEN-AIR Lideri u izvrsnosti od 1959. godine

POVIJEST INOVACIJE

Sve je započelo u Moutieru (Švicarska), u tradicionalnoj seoskoj kavani u srcu poznate “Doline satova”. David Mosimann, precizni mehaničar, proveo je jednu od pauza za kavu razgovarajući sa stomatologom koji je žalio na ograničenu izvedbu svojih rotacijskih instrumenata. U želji da pronađe načine za poboljšanje svakodnevnog rada stomatologa, David Mosimann počeo je proizvoditi svoje prve nasadnike. Kako su sve dobre ideje, od Microsofta do Amazona, potekle iz garaže, ni ovdje slučaj nije drugačiji. Projekt je polako rastao i 1959. godine osnovana je tvrtka Bien-Air u garaži u mjestu Bienne.

Od samog početka, Bien-Air je visoko postavio letvicu, potvrđujući svoju stručnost u mikromehanici. Prve turbine tvrtke smatrale su se najpouzdanijim i najtrajnijim na tržištu. U beskrajnoj potrazi za inovacijama, tvrtka je napravila odlučujući korak 1970-ih kada je lansirala svoj prvi električni motor. Poznati po svojoj iznimnoj preciznosti i performansama, Bien-Air instrumenti ubrzo su postali popularni među stomatolozima.

ŠTO ISTIČE BIEN AIR OD DRUGIH BRENDOVA?

Više od 50 godina Bien-Air neprestano uvodi inovacije u korist stomatologa i njihovih pacijenata. Uz COOL TOUCH, Bien-Air je uveo ključnu novu tehnologiju. COOL TOUCH je tipka protiv pregrijavanja, koja je jedinstvena u svijetu. Toplina uzrokovana kontaktom tijekom rotacije ograničena je kuglicom od volframovog karbida. Ovo drastično smanjuje rizik od opeklina, čime se optimizira udobnost i sigurnost pacijenata.

Bien-Air instrumenti opremljeni su sa vrhunskom LED rasvjetom koju krase podesiva jačina i prirodno svjetlo, bez pregrijavanja te iznimne otpornosti na sterilizaciju.

ACCU-SPRAY funkcija omogućava hlađenje pomoću 3 raspršivača sa 6 odvojenih mlaznica za zrak i vodu. Izuzetno precizno raspršivanje pruža najbolje moguće hlađenje i osigurava savršenu vidljivost.

Svakom zdravstvenom radniku je svakako najbitnija sigurnost pacijenta, a samim time i eliminiranje mogućnosti unakrsne kontaminacije. U kombinaciji s antiretrakcijskim ventilom, zabrtvljena glava Bien-Air turbine sprječava ulazak otpadnih tvari ili onečišćenja u instrument.

Mijenjanje borera ne može biti jednostavnije i sigurnije sa opcijama SOFT-PUSH (dugme koje laganim pritiskom otpušta borer iz mehanizma) i ACCU-CHUCK (najpreciznijom tehnologijom za zaključavanje borera u mehanizmu) – otkrijte kako je raditi sa instrumentima bez disbalansa i vibracije!

Bien-Air instrumente odlikuje i iznimno niska glasnoća (primjerice 55 dB za turbinu) koje vaše radno okruženje čine iznimno ugodnim te u pacijenata smanjuje osjećaj nelagode kada sjednu za stomatološku stolicu.

Bien-Air asortiman dostupan je za kupnju kod NOVAE TEAM d.o.o. Kiseljak. Dozvolite da vas ovi instrumenti oduševe – možete biti sigurni da u Vašim rukama imate pouzdan alat za lakši i brži rad!

SERVIS

Uz Bien-Air i NOVAE TEAM nema brige – usluga servisa Bien-Air proizvoda je zagarantirana, proizvod može biti zaprimljen i servisiran unutar 24 sata.

Leave a Reply

Close Menu