Mirela Gagula: Najprirodniji način da se očuva bjelina zuba je redovno i temeljito održavanje oralne higijene

Dr.stomatologije Mirela Gagula završila je Stomatološki fakultet sa klinikama Univerziteta u Sarajevu 2004. godine. Od tada radi i stiče iskustvo oblasti stomatologije. 2010. godine dr. Gagula je upisla specijalizaciju, te nakon završetka specijalizacije 2013 godine postaje specijalista sttomatološke protetike. Nakon specijalizacije odlučila se na otvaranje svoje privatne stomatološke ordinacije ”Dental MG”. Sa dr.stomatlogije Mirelom Gagula razgovarali smo o dentalnom zdravlju pacijenata. U nastavku vam donosimo intervju.

Otkud ljubav prema stomatologiji?

Ljubav prema stomatologiji se javila u ranom djetinjstvu. Od svojih prvih posjeta stomatologu stekla sam povjerenje u svoje doktore i uvijek mi se dopadala atmosfera i sve ono što se nalazi i dešava u toku tih posjeta stomatološkim ordinacijama. To je prosto nešto što ja volim da radim i u čemu uživam, tako da mi moj posao zaista predstavlja zadovoljstvo.

Možete li nam otkriti kako izbijeliti zube, koji je najprirodniji način za to?

Postoji više metoda izbjeljivanja zuba. U suštini se radi o specijalnim gelovima i profesionalnim sistemima izbjeljivanja koje se obavlja u ordinaciji, a neki od njih se mogu koristiti i za izbjeljivanje kod kuće, ali pod kontrolom i nadzorom ljekara. A najprirodniji način da se očuva bjelina zuba je redovno i temeljito održavanje oralne higijene, kao i redovne posjete stomatologu kako bi se uradilo profesionalno čišćenje zuba.

Kako najbolje održavati higijenu usne šupljine?

Za održavanje oralne higijene danas na tržištu imamo dostupna sva potrebna sredstva za pravilnu njegu usne šupljine, a to su namjenske četkice za zube i za jezik, interdentalne četkice, tuševi, paste i vodice za ispiranje.

Da li ste u skorije vrijeme uveli novitete u Vašoj ordinaciji, ako jeste, možete li nam ih navesti i detaljnije opisati? 

Naš tim stalno prati savremene protokole i načine liječenja, te u skladu s tim ulaže u novu aparaturu i materijale. Nedavno je montirana još jedna nova stomatološka stolica ”Plameca” koja ima integrisanu najsavremeniju opremu i koja je dodatno olakšala naš rad, te je ergonomski dizajnirana i za rad kod osoba u invalidskim kolicima.

Možete li nam navesti Vaše planove za budućnost? 

U budućnosti planiramo da proširimo naš tim i naravno da još napredujemo i zadržimo kvalitet naših usluga kao i do sada.

Komentariši

Close Menu