Vladimir Janketić: Zadovoljni pacijenti su satisfakcija da radimo nešto dobro

Današnja implantologija na kojoj je moj fokus nudi širok spektar rješenja u svakodnevnoj praksi, i iz dana u dan se usavršavam i pratim napredak i inovacije  kako u svijetu tako i kod nas.

Implantologija je oblast stomatologije koja je doživjela značajan napredak u posljednjim decenijama, postavši ključna terapeutska opcija za pacijente sa zubnim problemima. Zahvaljujući stalnim inovacijama i istraživanjima, implantologija je postala prava umjetnost obnove izgubljenih zuba, pružajući pacijentima ponovno osvježen i samopouzdan osmjeh. Kako biste postali stručnjak u ovoj oblasti, usavršavanje u implantologiji postaje ključna komponenta vaše profesionalne karijere. U nastavku je intervju sa doktorom Vladimirom Janketićem čiji je fokus upravo na implantologiji.

Intervju: Vladimir Janketić  


Recite nam nešto o sebi?

Pozdrav svima, ja sam Vladimir Janketić  , diplomirao na Stomatološkom fakultetu u Pančevu 2016 god, specijalizant Oralne hirurgije na Fakultetu Medicinskih nauka u Kragujevcu. Nakon završenih studija počinjem da radim u Stomatološkom centru ,,Dental City“ , posebno polje interesovanja su mi Implantologija , hirurgija i protetika. Sa kolegama iz ordinacije pokrenuli smo edukativni centar Dental city gde se odrzavaju kursevi i edukacije iz raznih oblasti  stomatologije.

Kako ste počeli raditi ovaj posao i otkud ljubav prema stomatologiji?

 Još dok sam išao u osnovnu školu maštao sam da postanem stomatolog, razlog je u tome što je stomatološki fakultet i otvoren faktički u sklopu moje osnovne škole. Redovno smo odlazili na preglede,a ja sam sve više maštao da to jednog dana želim da živim i radim,veliku ulogu su imali i roditelji koji su me usmeravali i gurali. Nakon završene srednje Zubotehničke škole , stomatologija je bila moja sledeća stanica na ovom životnom putu.

Šta  je Vaš fokus u stomatologiji, koja oblast i zašto?

Kroz klinički rad ovih 7 godina , zadovoljni pacijenti su satisfakcija da radimo nesto dobro. Prošao sam skoro sve grane stomatologije i shvatio da se najvise pronalazim u oralnoj hirurgiji i implantologiji. To je oblast koja me definitivno najvise ispunjava , naravno i protetika kao kraljica stomatologije je tu neizostavna grana i ima veoma bitnu ulogu u svakodnevnoj praksi.  Današnja implantologija na kojoj je moj fokus nudi širok spektar rešenja u svakodnevnoj praksi, i iz dana u dan se usavršavam i pratim napredak i inovacije  kako u svetu tako i kod nas. Trenutno se usavrsavam na MegaGen implantnom sistemu i videcemo dokle cemo dogurati.

Možete li nam reći nešto o povezanosti estetske medicine i stomatologije?

Definitivno je to nešto što je veoma povezano, i sasvim je jasno zašto su stomatolozi licencirani za izvodjenje estetskih zahvata, uz dermatologe i plasticne hirurge, na fakultetu se učila anatomija sa naglaskom na anatomiju glave i vrata , samim tim smo vrlo upoznati sa inervacijom i ostalim anatomskim strukturama koje su veoma bitne za ovaj posao.  Ja se bavim estetskom stomatologijom , a estetiku  lica(aplikacija filera, botoksa, prp tretmani itd…) radi  supruga  Jelena, inace stomatolog ( spec. Ortodoncije) .Redovno se usavršava i prati sve inovacije na tom polju i vrlo je uspešna u tome. Sve u svemu estetska medicina i estetska stomatologija u simbiozi pacijentima nude jednu celinu kojom zaokruže kompletnu rehabilitaciju. 

Kako riješavate problem straha kod pacijenata koji se boje stomatologa?

Ono sto tvrdim da u stomatologiji i psihologija igra jako bitnu ulogu.Svaki pacijent je jedinka za sebe i sa svakim se postupa drugačije. Uglavnom se trudimo da ih opustimo u prijatnoj atmosferi , takodje da ih upoznamo sa načinom rada i pokažemo da su intervencije u današnjoj stomatologiji totalno bezbolne napretkom medicine . Mislim da nam za sada dobro ide☺.

Izazovi sa kojima se susrećete u radu?

Rad sa ljudima je jako težak i isrpljujuć. Mnogi pacijenti dolaze sa lošim predhodnim iskustvima. Naš cilj je da te traume zalečimo i pomognemo tim pacijentima da to prebrode. Samim tim je veliki uspeh kad uspes takvim pacijentima da pomognes , i oni postaju nasi na duge staze. S obzirom da se kod nas u ordinaciji svakodnevno radi implantologija i digitalna stomatologija ,susrecemo se sa pacijentima kod kojih su potrebna kompleksna resenja ,uz strah i prethodna losa iskustva, definitivno sve ovo za nas kao terapeute predstavlja veliki izazov.

Planovi za dalji razvoj karijere?

Sto se planova tiče prvo specijalistički ispit,  a nakon toga da nastavimo usavršavanje i napredovanje , implementiacija savremenih tehnologija ,da održimo kvalitet u radu ,samim tim ćemo imati zadovoljne pacijente.

Poruka za čitatelje?

Ako čitaju pacijenti , perite zube, 2 puta godišnje posetite vašeg izabranog stomatologa i uvek je najbolje sprečiti nego lečiti. A kolegama želim dobro zdravlje , samim tim će ostalo sve biti kako treba . Veliki pozdrav svim čitaocima i urednicima portala dentbih.

Komentariši