Novost iz Full Dent laboratorija: Edukacije za zubne tehničare!

Ubrzana digitalizacija u oblasti stomatologije donosi brojne promjene i prilike, ali i izazove koji zahtijevaju kontinuirano usavršavanje i prilagođavanje. Da bi zubni tehničari bili konkurentni i efikasni u svom radu,

neophodno je pratiti najnovije trendove i tehnologije. Prepoznavši ovu potrebu, laboratorij Full Dent organizuje specijalizovane edukacije namijenjene zubnim tehničarima.

Naša dugogodišnja stručnost i iskustvo u ovoj oblasti omogućili su nam da razvijemo sveobuhvatan program osposobljavanja u digitalnoj zubnoj tehnici.

Naši kursevi su koncipirani tako da odgovaraju različitim nivoima znanja i iskustava.

Program “Od otiska do monolitne krune”

Ovaj četvoromjesečni program, koji se održava vikendima ili tokom 22 radna dana, omogućava im da steknu iskustvo neophodno za početak rada u zubotehničkim laboratorijima ili stomatološkim centrima, a koji od njih zahtijevaju poznavanje savremenih, gotovo potpuno digitalnih procesa.

Svaki polaznik će biti osposobljen da na osnovu otiska izradi model i da ga skenira ili da na osnovu digitalnog otiska urađenog intraoralnim skenerom modeluje pune krune i izradi ih uz pomoć najsavremenije tehnologije te na kraju izvrši sve procese obrade istih. Ova vrsta obuke odvija se u malim grupama koje edukuju i kontinuirano prate naši iskusni mentori.

Specijalizovani kursevi

Naši modularni kursevi omogućavaju učesnicima da biraju oblasti koje su im najrelevantnije. Bilo da je riječ o skeniranju radnih modela, dizajnu konstrukcija za slojevanje keramike ili radu u Smile Creator-u, svaki modul je prilagođen da pruži dubinsko znanje i praktične vještine.

Ključni moduli uključuju:

 1. Skeniranje radnih modela
 2. Izrada modela na osnovu intraoralnih scan-ova
 3. Dizajn konstrukcija za slojevanje keramike
 4. Dizajn individualnih abatmenata
 5. Dizajn All-on-4 mostova
 6. Dizajn All-on-4 mostova sa integrisanom prečkom
 7. Dizajn kombinovanih radova
 8. Dizajn radova na implantima
 9. Dizajn Cut-Back radova
 10. Dizajn pune morfologije
 11. Dizajn splintova (nagrizni grebeni)
 12. Rad u Smile Creator-u 

Zašto odabrati Full Dent edukacije?

Jedan od naših glavnih instruktora ističe: “Cilj nam je da svaki polaznik dobije personalizovan pristup i kroz praktične vježbe stekne vještine koje će odmah moći primjeniti u svom radu. Digitalizacija donosi brze promjene, a mi smo ovdje da zubnim tehničarima omogućimo siguran prelazak na nove tehnologije.

Naši iskusni stručnjaci ne samo da posjeduju visoko teorijsko znanje, već i bogato praktično iskustvo. Učesnici će raditi na najsavremenijoj opremi, što je ključno za sticanje relevantnih vještina.

Sertifikati i profesionalni razvoj

Na kraju svakog kursa, učesnici će dobiti sertifikat koji potvrđuje njihovo učešće i stečene vještine. Ovo će obogatiti njihovu profesionalnu biografiju i dokazati njihovu posvećenost praćenju najnovijih trendova u zubnoj tehnici.

U Full Dent-u vjerujemo da je edukacija ključ za uspjeh, naročito u oblastima koje se brzo razvijaju kao što su stomatologija i zubna tehnika. Naši programi su pažljivo osmišljeni da odgovore na sve izazove ubrzane digitalizacije i omoguće našim polaznicima da budu korak ispred konkurencije.

 

Hvala vam na povjerenju i posvećenosti. Radujemo se što ćemo zajedno koračati putem vrhunskog znanja i profesionalnog uspjeha.

Za sve informacije i prijave kontaktirajte nas na biljana.jaksic@fulldent.ba

 

 

Komentariši